Short Stay

Short Stay Appartementen

Just Stay apartments biedt ook short stay appartementen aan de regio Rotterdam. Ons bedrijf begon ooit met twee eenvoudige studio’s aan de West-Kruiskade die soms via Airbnb werden verhuurd. Dit ontwikkelde zich in een beheerbedrijf voor Airbnbs, waarbij Just Stay Apartments het gehele Airbnb management voor lokale huiseigenaren verzorgde. Naar mate het bedrijf groeide zijn wij ons meer gaan richten op het verhuren van appartementen voor langere periodes dan slechts enkele dagen. Toen de regelgeving omtrent vakantieverhuur werd aangescherpt in de gemeente Rotterdam, zijn wij als bedrijf ons gaan toeleggen op het short stay en en ook long stay verhuren van appartementen.

Momenteel zijn niet alle appartementen in ons portfolio bedoelt voor short stay verhuur. De definitie van ‘short stay’ is een verblijf van langer dan zeven nachten maar korter dan zes maanden. Bij een dergelijke huurperiode, dient 9% BTW / BTW extra in rekening te worden gebracht aan de huurder en betaald te worden aan de belastingdienst. Wanneer een appartement langer dan 6 maanden wordt gehuurd hoeft er geen btw te worden betaald. In sommige gemeenten is ook een toeristenbelasting verschuldigd voor short stay verblijf. In de gemeente Rotterdam een ​​belasting van 6,5% van de koude huurprijs.

Bent u op zoek naar een short stay appartement in Rotterdam, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Dan kunnen wij u helpen aan de perfecte short stay huurwoning in Rotterdam.